Berliini, kolmas päivä

Päätin eilisen illan vetäisemällä lyhyen stand up -vedon Joe’s Barin open micissä. Kaikki katastrofin ainekset olivat ilmassa – vähän ennen alkua ei ollut yleisöä käytännössä lainkaan, kaikki muut illan esiintyjät ovat muusikoita, ei koomikoita (!) ja juontaja ei ole koomikko lainkaan (”I know I’m not funny, so feel free to rip on that”). Edellisten esiintyjien aikana porukkaa valui paikalle niin, että baari oli melko täynnä. Vielä onneksi juuri ennen meikäläisen settiä paikalle sattui juontajan kaveri, joka oli oikea koomikko ja lämppäsi pari minuuttia, jotta yleisö pääsi musiikin kuuntelusta stand up -fiilikseen. Katastrofi vältettiin, ja tuo oli itse asiassa yllättävän kiva setti. Vielä parempi, kun ottaa huomioon, kuinka iso osa kamasta oli kokonaan uutta ja kokeilematonta.

Kävin aamulla Topography of Terror -museossa. Nyt alan olla saanut yliannostuksen vuosien 1933-1945 Saksaa. Edelleen olen huuli pyöreänä, miten ihmeessä tuolle on ollut kansan tuki – miten ihmeessä natsit ovat voineet rauhan aikana saada vaalivoiton, olivat he kuinka kovia propagandisteja vain? Sieltä pois kävellessäni katsoin Stasi-museossa vähän myöhempää Itä-Saksaa. Panee miettimään, että eivätkö tuollaisen voimakkaasti keskusjohtoisen ja toisinajattelijoille julman lähestymistavan huonot puolet tulleet tuossa jo vähän aiemmin ilmi? Poliittinen fanatismi sokaisee.

Kas, Berliinin muuri

Pika-arvio Checkpoint Charliesta turistinähtävyytenä: meh.

Kävin syömässä Kreuzbergissä Hasir-nimisessä ravintolassa. Kreuzbergin Hasirissa tyyppi nimeltä Mehmet Aygun keksi matkaoppaan mukaan döner kebabin vuonna 1971. Luulin, että se on keksitty Turkissa kauan sitten, mutta ei. Wikipedia on ihan eri mieltä historiasta. Oli oikein hyvää, kuten arvata saattaa. Kävin sen jälkeen pyörimässä ympäri Kreuzbergiä ja nautin Tiki Heartissa oikein hyvän mojiton.

Olen viimeisen kolmen päivän aikana kävellyt enemmän kuin normaalimeiningeissä parin viikon aikana. Jalat alkavat hieman huudella olemassaolostaan.

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Berliini, kolmas päivä

  1. Paluuviite: Berliini, jälleen! | Henkka ja Saija matkalla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s