North Bend, Roaring River B&B

Ilmeisen Twin Peaks -faneilun lisäksi Snoqualmie ja North Bend olivat näyttäviä mestoja. Onhan se häkellyttävää, kun yhtäkkiä yllättäen maa nousee pystyyn, mutta metsä ei lopu. Ihan kuin paikalliset puut eivät ymmärtäisi, että vuorenrinteessä ei voi kasvaa.

Olimme varanneet pikkumökin North Bendistä. Kriteerinämme oli se, että piti näyttää hyvältä kuvissa ja Tripadvisor-arviot oli pakko olla hyviä. Mökkien tarjoaja oli rankattu Tripadvisorissa North Bendin parhaaksi. Yksi tämän tarjoajan huoneista vaikutti ihan käsittämättömältä kuvauksen perusteella. Emme ymmärtäneet, mitä siinä oli meneillään, ja se vaikutti hauskalta, joten otimme sen.

Huone oli The Rock and Rose Room. Se oli saanut nimensä siitä, että siellä oli ihan helvetin iso kivi keskellä huonetta ja siellä kasvaa sisällä ja ulkona ruusuja. Siellä oli myös sauna.

Huone oli mökkikompleksin päärakennuksen alakerta. Alkuperäinen suunnitelma rakentajalla oli, että kaivetaan mäkeen yksi kerros alaspäin ja rakennetaan siihen yksi kerros lisää. Suunnitelma hyytyi, koska päärakennuksen alta löytyi valtava kivi. Koska olemme Amerikassa, tilanne yritettiin ensimmäisenä ratkaista räjähtein. Kivi ei tunnustanut tätä lähestymistapaa rakentavaksi ja jäi ehjäksi ja sijoilleen. Suomalaishenkisellä päättäväisyydellä rakentaja totesi, että muut antavat liian usein periksi – hän ei anna periksi. Sitten rakennettiin alakerta kiven ympärille. Tältä se näytti.

Sauna ei ollut äkäinen, mutta riittävä. 150-asteinen sauna on vähän liian valju, jos ne asteet ovat fahrenheiteja. 66 astetta. Riittävällä löylynheitolla siitä selviää. Saunan Valmet-lämpömittari oli hämmentävä. En tajunnut, että Valtion Metallitehtaat on tehnyt myös fahrenheit-lämpömittareita sillä samalla suomalaista saunomista juhlistavalla taustakuvalla, jonka me 70-luvun lapset muistamme lapsuuden saunoista. En usko maailmasta löytyvän toista yritystä, joka on valmistanut saunamittareita, traktoreita, paperikoneita ja rynnäkkökivääreitä.

Näkymät mökin ovelta olivat sellaiset, että näytän ne vain kuvalla. Sanat kuvailisivat sitä huonommin. Perin harvakseltaan olen parempi valokuvaaja kuin kirjoittaja.

Ulkona pikkupuput ja oravat kävivät moikkaamassa, kalasääsken pesään oli suora näkymä kiikareilla ja kolibri kävi vähän väliä hörppimässä ikkunan takana juottopisteellä.

Tämä kaikki oli niin Disney-leffaa, että olin vähän yllättynyt siitä, että seuraksemme illaksi Twin Peaksin uutta jaksoa katsomaan tullut Kit Kat -niminen kissa ei osannut puhua.

Mökkikompleksin isäntäpariskunta oli kiinnostava. Isäntä oli tehnyt pitkän uran kiertävänä myyntimiehenä ja emäntä terapeuttina. He päättivät vetäytyä eläkepäiville niin, että pistivät pienen mökkikylän oman mökkinsä kylkeen pystyyn. Herschel-isäntä aloitti kuusikymppisenä juoksuharrastuksen ja juoksi vielä seitsemänkympin kieppeillä maratoneja. Monikossa. 68-vuotiaana hän alitti Bostonin maratonia varten karsintarajan 4 h 10 min. 69-vuotiaana hän voitti Seattlen maratonilla ikäryhmänsä. Nyt 80-vuotiaana hän tuo meille aamiaista.

Tuo oli paras B&B, jossa olen ikinä ollut. Jos olet tuolla suunnalla, mene majailemaan Roaring River Bed & Breakfastiin.

View this post on Instagram

#guestbook #roaringriver

A post shared by Henry Lehto (@hlehto) on

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s